woensdag 22 augustus 2007

Pine Box Boys

Zingt men het overtuigendst over de dingen die nauw aan het hart liggen? En wat zegt dat dan over The Pine Box Boys? Bij hen komt er niet veel anders uit dan moord en doodslag en lijkenneukerij. Hun "looks" hebben ze mee. Als men voor Deadwood nog wat doodgravers dient te casten, is men bij dit onheilspellend gezelschap aan het goede adres.


Dinsdagavond brachten zij hun murderballads en horrorbilly ongecensureerd in De Kriekelaar. Bij de aanvang van het concert moesten ze het echter met een belabberd geluid stellen. Toen de geluidstechnieker er uiteindelijk in slaagde een beluisterbare mix in elkaar te draaien, volgde er een aaneenschakeling van ijzersterke songs. "Stab", "Mr. Skeleton", "More Pride Than Priors",... liedjes met melodieën die dadelijk in de buis van Eustachius vastkoeken. En ook de teksten konden boeien. "The next song is about marrying a 15 year old girl..." Jaja, ze hadden wel wat te vertellen, die Pine Box Boys.

Na het optreden, gingen ze op het pleintje voor het café gewoon door in een jamsessie met de muzikanten van hun voorprogramma, The Moonshine Playboys. "I Saw The Light", "In The Pines",... de countryklassiekers volgden zich in sneltreintempo op. Net als de Duvels. Toen ze zich al lallend aan "The Ring Of Fire" vergrepen, besloot ik maar naar huis te gaan. Als fan.

Geen opmerkingen: