woensdag 15 augustus 2007

De vliegende stukadoor

Hollywood staat altijd klaar om aangrijpende levensverhalen te verfilmen. En dus zijn er nu ook vergevorderde plannen om een prent te maken over de prestaties van Michael Edwards, beter bekend als Eddie The Eagle. Deze Britse stukadoor nam deel aan het schansspringen op de Olympische Spelen van Calgary in 1988. En daar was het nodige doorzettingsvermogen voor nodig geweest: hij kon immers niet rekenen op sponsorondersteuning en moest zijn ski's ergens gaan lenen, hij trainde zonder sneeuw, hij was ernstig bijziend, had verschrikkelijk veel last van hoogtevrees en vooral, hij ontbeerde elk zweempje talent. Maar kijk, hij wist in Calgary toch maar mooi heelhuids te landen en vestigde zo een Brits record in het schansspringen. Dat hij de enige Britse skispringer was, hielp daar bij. In het Olympisch tornooi werd hij voorlaatste. Eén deelnemer werd gediskwalificeerd.
Zijn waaghalserij inspireerde het Internationaal Olympisch Comité prompt tot het uitvaardigen van de "Eddie The Eagle-regel". Om avonturiers zonder sportieve allures uit de Olympische arena te weren, dienen sindsdien potentiële deelnemers bij de eerste helft te zijn geëindigd op een voorafgaande internationale wedstrijd. Dat fnuikte de ambities van de Brit: hij slaagde er niet meer in zich te kwalificeren voor een Olympisch tornooi.

In januari 2008 starten de opnames met Steve Coogan in de hoofdrol. Volgens Eddie had die beter naar Brad Pitt of Tom Cruise kunnen gaan.


In afwachting, de "legendarische" sprong uit 1988:


En hier een link naar een interview uit 1988.

via multiblog vrt

Geen opmerkingen: