zaterdag 1 december 2007

Vince Taylor : "Shakin' all over"



De Britse rocker Vince Taylor groeide op in de USA en werd met zijn strakke rockabilly vooral in Frankrijk populair. Begin jaren '60 was hij berucht om zijn wilde, ruige concerten. De legendarische shows, die hij met "The Playboys" neerzette, hebben een pak volk beïnvloed. In navolging staken ook Elvis Presley en Gene Vincent zich in een zwart leren pak. The Who nam het kort en klein slaan van podiummateriaal op in hun vaste podiumroutine.

Al snel ging de mooie, jonge rockgod echter ten onder in een poel van drank en drugs: Hij begon verwarde preken af te steken, zijn bijgeloof en stemmingswissels maakten hem onhandelbaar, hij sloeg nu ook materiaal voor de aanvang van een optreden kapot,... De tragische neergang van Vince Taylor inspireerde David Bowie bij het creëren van zijn alterego Ziggy Stardust.

Taylor stierf uiteindelijk in 1991 in Zwitserland waar hij aan de slag was als vliegtuigmechanicus. Zijn bekendste song was "Brand New Cadillac" vooral ook gekend in de versie van The Clash.

Geen opmerkingen: