woensdag 11 maart 2009

Further on up the road



Tijdens de voorstelling van "The Broken Circle Breakdown" afgelopen vrijdag was er één lied dat mij in het bijzonder geraakt had. Groot was mijn ontzetting toen bleek dat dit nummer van -yekkie- Bruce Springsteen was... Ik heb de gewoonte om ver uit de buurt van het oeuvre van "The Boss"te blijven. Moest ik nu toch toegeven dat Springsteen eigenlijk geweldig is? Waarom had dit nummer trouwens zou vertrouwd in de oren geklonken?
Youtube bracht de opheldering: Johnnie Cash nam een countryversie van dit lied op.
Vergelijk ze met Bruces origineel en trek zelf uw conclusie...

Street Art @ Kartuizerstraat pt 2



zaterdag 7 maart 2009

The Broken Circle Breakdown ft The Cover-ups of Alabama



Gisteren nog eens op een toneelvoorstelling terecht gekomen, in het Fenikshof (of all places). Wij waren er naartoe getrokken denkend dat het plezant ging zijn. Nu, "plezant" was niet echt een goede omschrijving. 't Ging over een stervend kindje en hoe de ouders daarmee omgingen, over Amerika, over religie, over bluegrass en country, over waarheid en over troost. Deze opvoering met Johan Heldenberg ging vooral bij momenten door merg en been.

maandag 2 maart 2009

Viva Toto!



Toto La Momposina is één van mijn muzikale helden. Ik koester vooral de laatste keer toen ik deze Colombiaanse ster zag en ze samen met dochter en kleindochter voor kippenvel zorgde tijdens het lied "Rosa". Hierboven een trailer voor een film over Toto, haar familie en hun strijd om de traditionele Cumbia te bewaren.