zondag 3 februari 2008

Balzaal der Gebroken Harten @ Opwijk 31/01/2008



Momenteel toert de Vlaamse schlagerkoning Guido Belcanto samen met Lady Angelina, Martin Jansen en Vitalski langs de Vlaamse schouwburgen. In de “Balzaal der gebroken harten” begeleidt een imposant Decaporgel de meeste liedjes. Zo herleefden ook donderdagavond in Opwijk de hoogdagen van het Bal Populaire.

De in pitteleer uitgedoste Vitalski was in z'n element als ceremoniemeester en net als in een cirkuspiste volgden de nummers zich op aan een pittig tempo: Guido's laatste hit "Half een Man en Half een Vrouw", een ingetogen versie van "La Paloma", “Adieu Le Monde” met het decaporgel en Lady Angelina op volle toeren, “Eenzaam, verlaten en alleen” door Vitalski, Martin Jansen met een op accordeon begeleid levenslied, Lady Angelina's breekbare interpretatie van "Ik weet niet aan wie ik toebehoor"... Veel rommel moest er niet tusen gezocht worden.

Mooi hoe Guido Belcanto songs maakt over de kleine dingen in het leven en hoe hij geen genant onderwerp uit de weg gaat. En hoe hij ernst en ironie met elkaar weet te verzoenen.

Voor wie nog mocht twijfelen, mijn advies is éénduidig: "Gaat dat zien, Dames en Heren, gaat dat zien!"

Mijn bovenstaand filmpje is van een heel twijfelachtige kwaliteit. Volgende links bieden beeldmateriaal van de betrokken artiesten dat wel de moeite waard is:
-
Lady Angelina: “Adieu le monde”: een clipje met een cameo van Guido Belcanto
-
Guido Belcanto: “Droevig is deze wereld”: mooie versie van zijn eerste hit met Jan De Smet van De Nieuwe Snaar op de accordeon (Boekenbeurs A’pen)
-
Guido Belcanto “In uw saccoch” : vanop een tapijtconcert (sic) te Zonhoven

Geen opmerkingen: