donderdag 17 juli 2008

Artists the Cramps thaught us

Cactusfestival, Rock Zottegem, Werchter Boutique, Blues Peer, Bospop,... Aan festivals geen gebrek afgelopen weekend. Toch was de keuze wat mij betreft niet echt moeilijk: in Gierle bood het Sjockfestival wilde, ongetemde rock'n'roll en fikse brok nostalgisch entertainment. Bovendien stonden er 2 acts op het programma die ik absoluut wou zien.

Op zaterdag overtuigden de peetvaders van de garagepunk, The Sonics, dat hun sound nog niets aan kracht had ingeboet. En al ging het er op het podium niet meer zo beweeglijk aan toe (de glorieperiode van de groep situeerde zich midden jaren '60), de songs klonken nog zo verpletterend dat er voor het podium in een mum van tijd een enorme moshpit ontstond. Neen, schokvrije filmpjes maken, zat er daar niet echt in...



Sonics moshpit

Ook de zeventigjarige Wanda Jackson mag nog lang niet met pensioen. Zondagavond besloot de First Lady Of Rockabilly het festival. Van zodra ze haar keel opentrok, was het Rock 'n' Rollfeestje vertrokken. Haar ruwe, ongepolijste stemgeluid gaat nog even goed door merg en been als vijftig jaar geleden. "Fujijama Mama", "I Gotta Know", "The Funnel Of Love", "Let's Have A Party",... Dit was genieten. Ook voor de glunderende Seatsniffers die Wanda begeleidden.



Wanda Jackson: "Mean Mean Man"

Geen opmerkingen: